Crevillent inicia l’expedient per a nomenar Fill Adoptiu de la Vila a Mariano Benlliure

Aquesta iniciativa ha sigut impulsada per la “Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa de Crevillent“, amb el suport de l’Ajuntament, després de la declaració del 2022 com a “Any Benlliure”

Crevillent.- L’Ajuntament i la “Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa de Crevillent“ han comunicat hui l’obertura de l’expedient per a nomenar Fill Adoptiu de la Vila de Crevillent a Mariano Benlliure Gil (1862-1947), una iniciativa de la Federació que va tindre des del primer moment el suport del Consistori i que, després d’informar d’ella en la Comissió de Cultura i Festes, va comptar amb el vistiplau de tots els grups municipals.

Aquest tràmit s’ha fet coincidir amb la celebració del 75é aniversari de la defunció de l’insigne escultor i arriba després de la declaració, el passat 6 de maig, de l’any 2022 com a “Any Benlliure” en homenatge a aquest insigne escultor del segle XX, reconegut tant a nivell nacional com internacional.

Des de les dos entitats han ressaltat l’estreta vinculació de Benlliure amb el municipi, sent Crevillent la ciutat que més obres seues disposa: huit processionals i una devocional (Verge del Rosari, patrona de Crevillent). A més la localitat compta des de l’any 1961 amb un museu entorn a la figura de l’escultor valencià, amb 1000 m² d’exposició i un total de 332 obres, amb la retolació d’un carrer i un placa commemorativa de la seua presència en 1945.

El president de la Federació de Setmana Santa, José Antonio Maciá, ha explicat detalladament l’àmplia relació de l’escultor amb la localitat, raó fonamental a l’hora d’impulsar el seu nomenament com a Fill Adoptiu de la Villa, i ha agraït a la Corporació Municipal que “haja tingut la consideració de facilitar que en tota la Comunitat Valenciana i en tot territori espanyol es reconega la figura de Mariano Benlliure”.

Mentre que l’alcalde, José Manuel Penalva, ha agraït el treball de la Federació així com el “suport unànime de tota la Corporació, que farà possible impulsar i aprovar aquesta rellevant proposta. Important tant pel reconeixement a Mariano Benlliure com per al poble de Crevillent, mostrant la nostra gratitud per haver sigut elogiats amb aquest privilegi que aportarà al mateix torn al nostre municipi majors oportunitats econòmiques, culturals i turístiques”.

NOTA DE PRENSA

Crevillent inicia el expediente para nombrar Hijo Adoptivo de la Villa a Mariano Benlliure

  • Esta iniciativa ha sido impulsada por la Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa de Crevillent con el apoyo del Ayuntamiento tras la declaración del 2022 como “Año Benlliure”

Crevillent.- El Ayuntamiento y la Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa de Crevillent han comunicado hoy la apertura del expediente para nombrar Hijo Adoptivo de la Villa de Crevillent a Mariano Benlliure Gil (1862-1947), una iniciativa de la Federación que tuvo desde el primer momento el apoyo del Consistorio y que, tras informar de ella en la Comisión de Cultura y Fiestas, contó con el visto bueno de todos los grupos municipales.

Este trámite se ha hecho coincidir con la celebración del 75º aniversario del fallecimiento del insigne escultor y llega tras la declaración, el pasado 6 de mayo, del año 2022 como “Año Benlliure” en homenaje a este insigne escultor del siglo XX, reconocido tanto a nivel nacional como internacional.

Desde ambas entidades han resaltado la estrecha vinculación de Benlliure con el municipio, siendo Crevillent la ciudad que más obras suyas dispone: ocho procesionales y una devocional (Virgen del Rosario, patrona de Crevillent). Además la localidad cuenta desde el año 1961 con un museo entorno a la figura del escultor valenciano, con 1000 m2 de exposición y un total de 332 obras, con la rotulación de una calle y un placa conmemorativa de su presencia en 1945.

El presidente de la Federación de Semana Santa, José Antonio Maciá, ha explicado detalladamente la amplia relación del escultor con la localidad, razón fundamental a la hora de impulsar su nombramiento como Hijo Adoptivo de la Villa, y ha agradecido a la Corporación Municipal que “haya tenido la consideración de facilitar que en toda la Comunidad Valenciana y en todo territorio español se reconozca la figura de Mariano Benlliure”.

Mientras que el alcalde, José Manuel Penalva, ha agradecido el trabajo de la Federación así como el “apoyo unánime de toda la Corporación, que hará posible impulsar y aprobar esta relevante propuesta. Importante tanto por el reconocimiento a Mariano Benlliure como para el pueblo de Crevillent, mostrando nuestra gratitud por haber sido elogiados con este privilegio que aportará a su vez a nuestro municipio mayores oportunidades  económicas, culturales y turísticas”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.