L’Ajuntament habilita un telèfon per a qui no haja rebut encara la seua mascareta amb l’anunci de l’obligatorietat

L’ús de màscara és obligatori a partir dels sis anys al carrer i en espais a l’aire lliure i tancats d’ús públic, sempre que no es puga mantindre una distància de seguretat d’almenys dos metres entre persones

El Ministeri de Sanitat, a través de l’Ordre SND/ 422/2020 de 19 de maig, ha establit l’ús obligatori de mascaretes a persones a partir dels sis anys en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic, sempre que no siga possible mantindre una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres, sent recomanable el seu ús també per a la població infantil d’entre tres i cinc anys. Una mesura marcada segons el full de ruta comú europeu sobre les mesures de contenció de la Covid-19 i tenint en compte les directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Queden exceptuades d’aquest ús obligatori les persones amb algun tipus de dificultat respiratòria que puga veure’s agreujada per l’ús de màscares, persones en les quals l’ús de la màscara resulte contraindicada per motius de salut degudament justificats, o que per la seua situació de discapacitat o dependència presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització. També en el desenvolupament d’activitats en les quals, per la pròpia naturalesa d’aquestes, resulte incompatible l’ús de la màscares o per causes de força major o situació de necessitat.

Des de l’Ajuntament de Crevillent s’ha posat en marxa el lliurament de mascaretes a tota la població. Les màscares reutilitzables, llavables, higienizants i producte 100% valencià, s’han estat repartint per tots els habitatges de Crevillent, primer a través de l’empresa DYA i després per Correus per a accelerar el seu repartiment. En aquests moments s’està realitzant el repartiment per disseminats.

Cal assenyalar que Crevillent és el primer municipi de la zona d’estes dimensions que ha dut a terme un repartiment d’aquestes característiques, alguns exemples amb els quals es pot comparar són poblacions d’un terç d’habitants o repartiments de màscares sense homologar, mentre que altres localitats directament no han tingut la possibilitat de repartir res. De fet els municipis amb una grandària superior, com Elx o Alacant (aquest últim el va anunciar), no han pogut dur a terme encara una logística que, segons apunten des del Consistori, és més complicada del que sembla, perquè amb les mesures de confinament i amb la legislació actual no es pot actuar com si d’un cens electoral es tractara, cosa que se sol desconéixer.

L’Ajuntament és conscient que, encara que la majoria de la població ja l’ha rebuda, el repartiment podia portar algunes incidències i hi ha cases on no han arribat o han sigut furtades per part de persones insolidàries. Per aquest motiu, i com ja es va anunciar, s’ha habilitat un número de telèfon on poder reclamar-les i atendre aquestes incidències. A través del número de telèfon 648576456, un funcionari s’encarregarà d’atendre els ciutadans i ciutadanes en horari de 8.00 a 14.00 hores i de demanar-li els requisits necessaris per a procedir al seu lliurament.

“Des de les institucions públiques estem vetlant tant en la seguretat com en oferir recursos per a la protecció de totes les persones, una cosa prevista molt abans de l’obligatorietat actual i que destaca per tot l’invertit en el cas de Crevillent. Farem els esforços necessaris des de l’Ajuntament perquè en aquesta crisi no es deixe a ningú arrere i perquè, a diferència de l’ocorregut en crisis passades, els diners del pressupost municipal revertisca en els veïns i ajude a fomentar el consum local, garantint les mesures sanitàries per a això” apunta Josep Candela des de la Regidoria de Protecció Ciutadana. D’altra banda, la regidora de Sanitat Gema Candelaria Asencio afirma que “s’ha demostrat que les màscares serveixen per a crear una barrera en els contagis. Canviem d’hàbits, utilitzem màscares i isquem tots junts d’aquesta pandèmia mundial que tant ens està afectant en tots els camps: social, personal, professional, econòmic i sens dubte sanitari. Fem un últim esforç”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.