La vieja memoria: El AVE a Albatera

Bon dia Crevillent. A vore còm farem per a que la gent jove tinga una visió del Crevillent que mos va tocá viure a mostraos i no a ells; al menys que veguen el contraste-diferencia…

Aniré relatant açí lo que la memòria em pose per davant i, sobre tot, açí tot és totalment verídic, salvo alguna equivocasió involuntaria.

En agost mos vam queà en la festa de Sant Gaitano. Fea caló caló i com la gent de Crevillent sempre ha sigut creativa, pués van inventà el AVE que fea el recorregut de Crevillent a Albatera. Y ahí teniem al tio Cabut i la segua tartana que colocaba a mares i manyacos com a figues en quintals i als homes darrere, caminant. Era famosa l’expresió del tio Cabut quan s’alborotava el galliné. Pegava un xellit i dia: “A qué desenganxe!”. Mares i xiquets es callaven, però un ratet, més no.

El tio Cabut mos llevava als banys d’Albatera, on havia aigua termal, calenteta. Havia tres xarcos, un per a les mules, cavalls i burros, un altre per a les dones i el següent per als hòmens. La veritat és que jo no veia a ninguno banyar-se, però bé, estaven allí, prop de la família.

L’altra llínea del AVE era la de Crevillent-Elx. Aixó ja eren vagons de lujo. El tio Miralles llevava a la gent ben sentaeta i la jardineria tenia 8 asientos i este AVE era puntual.

I lo dit, els crevillentins disfrutaven de dos recorreguts del AVE. Que no diguen que anaven a 300 per hora, però que tampoc tenia més importància, ningú preguntava a quina velocitat anavem. Pedro Galvañ Puig

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.